Inspirativní blog: jak černý odstín nábytku oživí Váš interiér
Možná Vám při pomyšlení na černou barvu nábytku hned nenapadne myšlenka, že se jedná o módní trend a nejste tak daleko od pravdy! Černý nábytek může dodat vašemu interiéru obrovskou sílu. Je stylový a vynikne zejména v kombinaci se světlými barvami na stěnách či na podlaze. Chtěli byste získat nějakou inspiraci pro design Vašeho obývacího pokoje, pracovny nebo jiného prostoru? V tomto inspirativním blogu Vám povíme více o černém mangovém dřevě ao tom, jak jej můžete použít ve svém interiéru.

Nadčasový interiér a černý nábytek?

Pokud se nad tím zamyslíte, černá je velmi neutrální barva. Je uklidňující pro oči a může také vyzařovat teplo. S několika barevnými doplňky můžete dát černému nábytku naprosto jiný rozměr. Díky tomu je nábytek z černého (mangového) dřeva opravdu nadčasový. Při změně módních trendů nebo ročních období, doplňky jednoduše vyměníte. Představte si krásnou barevnou vázu na stole nebo knihy v černé skříňce z mangového dřeva. Tímto způsobem se můžete snadno přizpůsobit novým trendům bez finančně náročné výměny nábytku.

Tipy na černé mangové dřevo
Černý nábytek z mangového dřeva se hodí téměř do každého interiéru, ale my pro Vás máme pár tipů, aby vypadal ještě lépe.

  • Zkombinujte černé mangové dřevo s barevnými doplňky, jako například krásná zelená rostlina nebo váza.
  • Střídejte černý nábytek se světlými barvami, abyste vytvořili dokonalou souhru barev.
  • Umístěte do místnosti černý nábytek pro harmonický efekt, jako například jídelní stůl a příruční stolek z černého mangového dřeva.
  • Vsaďte na prvky industriálního stylu, které krásně doplní černé mangové dřevo.

Udržitelný černý nábytek
Černé mangové dřevo je nadčasové, pokud jde o trendy bydlení, a to je dobře. Je to tvrdé dřevo, což znamená, že je odolné, stabilní a pevné. Váš nábytek z černého mangového dřeva se proto rychle nepoškodí. Pokud je dřevo poněkud matné, barvu můžete osvěžit ošetřením nábytku včelím voskem.

Jak vyrábíme černý nábytek z mangového dřeva?
Pokud je mangovník na plantáži příliš starý, farmář ho nechá pokácet. Strom jde do továrny na nábytek, kde se zpracuje na prkna. Potom se z něj dá vyrobit nábytek. Pokud je nábytek černý, dřevo je upraveno tmavým lakem. To dodává nábytku z černého mangovníku jedinečný a elegantní vzhled. Dřevo z černého manga bylo ošetřeno proti vlhkosti a skvrnám, ale rozlité nápoje či jiné nečistoty je dobré co nejdříve uklidit. Čištění lze provést mírně navlhčeným hadříkem. Také si všimněte, že černé mangové dřevo vyžaduje jen minimální údržbu.

Industriální styl a černý nábytek?
Industriální styl v interiéru je v poslední době důležitým trendem bydlení a mangové dřevo tomu pěkně nahrává. Protože se nábytek z mangového dřeva často kombinuje s prvky jako je černá ocel, robustní nohy či montážní materiály, dokonale se hodí do průmyslového interiéru. O to víc to platí pro černý nábytek z mangového dřeva, protože černá je sama o sobě barvou, kterou často vidíte v industriálním stylu. Industriální interiér charakterizují syrové a pevné materiály, jako jsou dřevo a ocel. Beton je také stylovým prvkem, který v těchto typech designů často vidíte. Pomocí těchto prvků přeměníte Váš interiér na elegantní a stylový celek.