Jaké jsou výhody kulatého stolu?
Jsou krásné, stylové a výhod, které nabízejí je ještě mnohem víc! Řeč je o kulatých stolech, které jsou aktuálně velmi trendy! Čím je však stůl s kulatou deskou tak výjimečný? Řekněme si o tom víc. U kulatého stolu jsou si všichni rovnocenní a proto i rozhovory vedené za tímto typem stolů jsou příjemnější. Navíc, ke kulatému stolu se vejde i více hostů v porovnání se čtvercovým nebo obdélníkovým stolem. Jste zvědaví, jestli se Vám takový stůl hodí a chcete vědět, jaké další výhody v sobě kulatý stůl ukrývá? Potom čtěte dále, protože v tomto blogu Vám je uvedeme!

Kulatý stůl je bezpečný

Další z jeho mnoha výhod je právě bezpečnost. Kolem kulatého stolu se mohou Vaše ratolesti klidně honit, jelikož kulatá stolová deska nemá žádné rohy, díky čemuž je bezpečnější. Užitečné, pokud máte děti, které se pravidelně prohánějí po domě, nebo pokud Vy sami máte občas sklony narazit. A pokud narazíte do kulatého stolu, nebude to ani zdaleka tak bolet!

Aktuální módní trend
Módní trendy v roce 2023 se zaměřují na oblé, přirozené tvary. Předností kulatého stolu je tedy mimo jiné také to, že dokonale ladí se současnými interiérovými trendy. Tvar působí přívětivě a jemně, co umíte dokonale využít ve své ložnici nebo obýváku. Nejen kulatý jídelní stůl, ale také kulatý konferenční stolek tak mohou být ozdobou Vašeho interiéru. Lze je dobře kombinovat s jiným nábytkem, který se hodí k tomuto trendu, jako je například útulná pohovka. Věděli jste, že mangové dřevo se také hodí k tomuto stylu? Přirozený a robustní vzhled mangového dřeva vyzdvihuje osobitost kulatého stolu ještě víc. A chcete něco, co opravdu vynikne? Potom zvolte mangové dřevo v černé barvě!

Výhody kulatého stolu na první pohled
Nechce se vám hodně číst? Žádný problém, výhody kulatého stolu jsme pro Vás jmenovali v přehledném seznamu:

  • Bezpečnost je prvořadá.
  • Stůl s kulatou deskou se perfektně hodí k jakémukoli nábytku!
  • Rovnocenné rozhovory u kulatého stolu.
  • Více lidí za jedním stolem.
  • Kulatý tvar vypadá jednoduše útulně!
  • Útulné stolování v kruhu

Stolování u kulatého jídelního stolu je pohodlnější. Ale jak to přesně funguje? Jednou z výhod kulatého stolu je, že hosté, kteří u něj sedí, se mohou na sebe snáze dívat. Díky chybějícím rohům a stranám je pro hosty u stolu jednodušší komunikovat mezi sebou a mohou také vést rozhovory, do kterých je zapojena celá skupina.

Více hostů u Vás doma
Jednou z výhod kulatého stolu je, že se za něj vejde více lidí než za čtvercový nebo obdélníkový stůl se stejnou plochou. Je to také proto, že stůl nemá rohy, které zbytečně zabírají místo, kde by se jinak mohli usadit lidé. Kulatý stůl tedy využijete na zařízení menší obývacího pokoje. Můžete se také rozhodnout pro kulatý model konferenčního stolku, chcete-li ušetřit místo, například když je tento stolek umístěn vedle rohové pohovky. Faktem zůstává, že za kulatý stůl se vejde více hostů.