Jaké jsou vlastnosti dřevěného nábytku?

Nic nevypadá ve Vašem obýváku elegantněji než krásný nábytek z masivního dřeva. Často ho vidíte v nákupních centrech, luxusních restauracích nebo útulných kavárnách, stejně jako tak vidíte i nábytek z mangového dřeva. Jakými vlastnostmi však nábytek z mangového dřeva disponuje a co jej odlišuje od běžného nábytku? Dobrá otázka! Odpověď na ni naleznete v našem blogu! Níže Vám povíme o výhodách a nevýhodách nábytku z masivního dřeva a o tom, co činí mangové dřevo tak výjimečným. Více v následujících řádcích!

Jaké jsou výhody dřevěného nábytku?

Dřevěný nábytek naleznete v mnoha domácnostech, ve všech druzích interiérových stylů. Dřevo má proto mnoho pozitivních vlastností, díky čemuž je vhodné pro výrobu nábytku. Níže pro Vás uvádíme seznam vlastností dřevěného nábytku:

  • Dřevo má neutrální a nadčasový vzhled. Nikdy nevyjde z módy!
  • Vydrží dlouho krásně a také dlouho vydrží.
  • Nábytek z masivního dřeva má luxusní vzhled.
  • Mangové dřevo je příkladem trvale udržitelného druhu dřeva!
  • Myslete na mangové dřevo v odstínu černé!

Výhody dřevěného nábytku? Nadčasový a luxusní

Jednou z velkých výhod dřevěného nábytku je, že tak brzy nevyjde z módy. Dřevo má ve skutečnosti dost neutrální vzhled, není tedy vázáno na určité interiérové trendy, které po pár letech vyjdou z módy. Dřevo může mít zároveň výrazný vzhled. Můžete to vidět v mangovém dřevě! Jednou z charakteristik mangového dřeva je exotický a teplý vzhled, který má dřevo. Dobře si prohlédněte stolové desky! Žádné dva kusy nábytku nevypadají rovněž díky nápadné kresbě, krásným barevným odstínům a jasným vzorům řezání. To dává nábytku z mangového dřeva jeho vlastní výhody, tento nábytek je vždy jedinečný!

Vlastnosti mangového dřeva

Mangové dřevo je druh tvrdého dřeva, a proto má mnoho výhod a vlastností, které má také „normální“ dřevo. Slovo „typ tvrdého dřeva“ to už prozrazuje. Mangové dřevo má vysokou tvrdost, díky které se kus nábytku z tohoto materiálu jen tak lehce nepoškodí. To zaručuje, že jej můžete používat ještě déle! Zkombinujte to s nadčasovostí nábytku a máte jídelní stůl, knihovnu nebo skříňku pod TV, které můžete využívat roky.

Udržitelné tvrdé dřevo?

Nejzvláštnější věcí na mangovém dřevě je kromě jeho vzhledu snad také trvanlivost dřeva. To je zvláštní, protože mnohé druhy tvrdého dřeva nejsou udržitelné. To, že je mangové dřevo tak šetrné k životnímu prostředí, je dáno způsobem jeho výroby. Netřeba například kácet žádnou džungli, protože mangovníky v dnešní době hodně rostou na mangových plantážích. Když strom zestárne, farmář ho dá pokácet a dřevo prodá továrně na výrobu nábytku. Takto tedy skončí mangové dřevo jako nábytek ve Vašem obývacím pokoji. A to bez velkého zatížení životního prostředí!

Podívejte se na nábytek z mangového dřeva v reálném životě

Vlastnosti mangového dřeva opravdu poznáte teprve tehdy, když ho uvidíte živě. Vzhledem k oblíbenosti tohoto krásného druhu dřeva ho dnes můžete spatřit nákupních centrech, luxusních restauracích nebo útulných kavárnách. Co řeknete na naše jedinečné mangové dříví v odstínu černé? To je mangové dřevo, které bylo ošetřeno zářivým černým lakem, který mu dodává výrazný nový charakter. Tak přijďte a zamilujte si mangové dřevo stejně jako my!