Proč byste si měli vybrat oválný stůl?

Oválný stůl je hitem dnešní doby! Kromě toho, že jsou oválné stoly velmi oblíbené, disponují opravdu velkým množstvím výhod. U obdélníkového nebo čtvercového stolu zabírají rohy místo navíc. Vytváří tak prázdný prostor, protože tam nikdo nemůže sedět. S oválným modelem stolů je tomu jinak! Za oválný stůl tak můžete usadit mnohem více lidí. Chtěli byste se dozvědět více o výhodách oválného stolu? V tomto blogu Vám o nich povíme více!

Všechny výhody na první pohled

Oválný stůl má řadu výhod. Chcete je všechny hned znát? Zde jsou:

  • Za oválným stolem jsou rozhovory veselejší;
  • Žádné rohy! Bezpečnější nejen pro děti;
  • Vzhled oválného stolu okamžitě upoutá;
  • Většina oválných modelů nabízí možnosti pro více lidí než obdélníkový stůl;
  • Jsou vhodné i do malých prostor.

Pohostinnost kolem oválného stolu

Protože oválný stůl má zaoblený tvar, všichni stolní hosté se mohou snadno dívat jeden druhému do očí. Zatímco čtvercový nebo obdélníkový stůl vede často k rozhovorům ve skupinách, oválný stůl zve všechny ke společnému rozhovoru. Neexistují žádné osoby, které by seděly v rohu nebo u hlavy a byly by do určité míry vyloučeny z rozhovoru. Skupina se rychle cítí navzájem zaangažovaná, což vede k příjemnějším rozhovorům, kterých se účastní všichni. Tak super útulné!

Oválné stoly jsou bezpečné

Pravděpodobně jste narazili na roh čtvercového nebo obdélníkového stolu. Pak pravděpodobně víte, jak bolestivé to může být. Zejména jsou-li přítomny i malé děti, chcete se tomuto riziku co nejvíce vyhnout. Naštěstí je k tomu oválný stůl dokonalým řešením. Takový stůl nemá žádné rohy, do kterých byste mohli narazit. A pokud narazíte? Potom to bolí mnohem méně než u obdélníkového stolu. To je užitečné nejen pro Vás, ale také pro děti, které pobíhají v domě. Oboustranně výhodná situace!

Jedinečný design

Příjemnou výhodou oválného stolu je vzhled. Vedle všech stěn a skříněk s čistými liniemi se oválný stůl opravdu vyjímá. Skutečný poutač! Oválný stůl navíc působí kompaktněji než obdélníkový stůl stejné velikosti. Vyberete-li si i oválný stůl z mangového dřeva, můžete si být naprosto jisti, že Váš stůl nikdy nevyjde z módy. Přírodní vzhled mangového dřeva se hodí do každého interiéru v domácnosti. Když se po několika letech pustíte do úpravy interiéru, Váš stůl může jednoduše zůstat.

Více lidí u stolu

Na obdélníkovém stole jsou logicky čtyři rohy. Nikdo tady nemůže sedět. Oválný stůl nemá žádné rohy a tedy žádná omezení z hlediska sedací plochy. Kdokoli může sedět kdekoli. Kolem oválných stolů tedy nechybí pohoštění. Užitečné je i to, že mnohé oválné stoly mají nohy uprostřed, aby nohy stolu nepřekážely nohám židle. U stolu může být židle kdekoli.

Málo místa? Žádný problém

Díky tvaru oválný stůl zabírá méně místa než obdélníkový stůl. Někde, kde se nevejde obdélníkový stůl o délce dvou metrů, by se mohl akorát hodit stůl oválný. To je velmi užitečné, pokud nemáte doma moc místa. Chcete-li vědět, kolik židlí se Vám vejde kolem Vašeho nového oválného stolu, měli byste si jen pro zábavu přečíst náš informativní blog.

Dokonalý oválný stůl do Vašeho interiéru? Vyberte si mangové dřevo!

Hledáte krásný oválný stůl? Potom samozřejmě brzy skončíte s mangovým dřevem. Mangové dřevo má teplý a zároveň exotický vzhled. Je to opravdu přírodní produkt. Díky tomu je Váš nový oválný stůl ještě útulnější. V našem internetovém obchodě naleznete nejen široký sortiment oválných, ale také kulatých stolů z mangového dřeva. Stačí se jen podívat!